Hinták

A hintázásról

2012-03-01 20:54

A hintázás nem új dolog az emberiség történetében. Régen nem véleltlenül töltötték a babák életük első hónapjait bölcsőben. A hintáztatást, ringatást minden gyerek szereti. Egy felejthetetlen élmény a gyermekek számára. Tudtad, hogy ma már a tudományos kutatások bizonyítják, hogy egy igen hatékony fejlesztőeszköz is? Fejleszti a gyerekek egyensúly érzékét és a mozgáskoordinációját.
 Régen a gyermekek szinte egyetlen kerti játéka egy fára kötött kötél és egy deszka volt. Mivel nem volt annyi inger és játék, ezért lényegesen több időt töltöttek a hintázással, mint napjainkban.

 

 

Egy kis tudomány

 

  A hinta rendszeres alkalmazása a test teljes koordinációs összehangolódását, a biztos egyensúlyozás képességét eredményezi. Ennek következtében alakulnak ki a precízebb izommozgások, azaz a finommotorika ami az írástanulás egyik elengedhetetlen feltétele.

  Maga a hintázás nagyon egyszerűnek tűnik, de hatása annál bonyolultabb. A hinta a megállás - újralendülés mozzanatát kiválóan stimulálja. A gravitáció törvénye következtében fellendülés után mindig lefékez, majd újra indul, ezt a mozgássort a hintán ülve megérzi a gyermek és lassan alkalmazni is képes.

  A fejlődés a test állandó egyensúlykereséséből adódik, ami meghatározott izmok feszítéséből és egyazon időben más izmok lazításából áll. Ebben a folyamatban az egyre kisebb izomcsoportok összetett munkáját szükséges koordinálni a hintán ülő gyereknek.

 

A hintázás nemcsak egy jó móka, hanem oldja a belső feszültségeket, a szorongást is.

 

  Sőt! Még a felnőtteknek is jobb a közérzetük és oldottabbak a hintázástól. Úgyhogy hintára fel! Mert hintázni jóóó!

Térj  be hozzám, és válassz a kényelmes, többfunkciós függőhintáim közül!

 

Lehet egy kis fészek, lehet egy tágasabb függő-fotel, vagy akár egy függő-ágy.
Nem csak a gyerekeknek, a felnőtteknek is tökéletes hely egy kis lazításhoz!
Hátul húzózárral lehet a funkcióit változtatni. Összezárva egy kis kuckó, egy toldással függő-fotel, amit 2 távtartó rúd tesz még kényelmesebbé a nagyobbak/felnőttek számára is. Ha egy ponton van felfüggesztve, remek készségfejlesztő a gyerekeknek. Lehet 2 ponton is fellógatni, ha nincs kedvünk egyensúlyozni.
Mérete 130x73 cm + a kötél.


Használható szobában, a kertben, a teraszon, a balkonon vagy akár egy kirándulás/ sátorozás alkalmával egy fára kötve.

A termékek megvásárolhatók:

Hinták